Інформація для осіб, які отримують державні соціальні допомоги

Відповідно п. 3  «Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302, кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт.

Оскільки нарахування усіх видів державної соціальної допомоги проводиться відповідно до програмного забезпечення розробленого Мінсоцполітики згідно законодавства України, тому для призначення допомоги в базу даних вносяться персональні дані усіх членів сім’ї.

Під час заповнення заяви та декларації для осіб старше 14 років,  необхідно обов’язково вказувати номер і серію паспорта,  ідентифікаційний номер,  та серію і номер свідоцтва про народження дітей.  Тому звертаємо увагу, що при зверненні заявникам необхідно обов’язково мати вищезазначені документи. В протилежному випадку допомогу призначити буде технічно не можливо.

Заявників, яким уже призначена допомога, і в яких під час отримання допомоги відбулися зміни в персональних даних (зміна паспорта, прізвища у зв’язку з одруженням, розлученням тощо) просимо звернутись до працівників управління та подати інформацію про зміни що відбулися.