Інформація про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях м. Рівне

Міською комісією з питань праці та заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях вживаються заходи по погашенню заборгованості із виплати заробітної плати.

Станом на 01.12.2019 за інформацією Головного управління статистики у Рівненській області загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати становила 6995,3 тис. грн., у т. ч.: працівникам економічно активних підприємств – 6489,6 тис. грн., суб’єктів господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом –  505,7 тис. грн.

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати у порівнянні з 01.01.2019 зменшилась на економічно активних підприємствах-боржниках міста на 17651,4 тис. грн.

В органи державної влади, керівникам підприємств, арбітражним керуючим у 2019 році направлено 51 лист з метою погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

У 2019 році за результатами проведеної роботи повністю погасили заборгованість із виплати заробітної плати 7 підприємств на суму 2494,0 тис. грн (ПрАТ  «Рівневтормет»,              ПП «УкрАгроЗахід», ТОВ «Житлово-експлуатаційне об’єднання ЖБК», ТОВ «Банадр Логістікс», філії ДП «Рівненський облавтодор» ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України»: «Рівненська ДЕД» та «Колоденська ДЕД», ПП «Укрформа»).

З метою попередження порушень роботодавцями законодавства про працю в засобах масової інформації проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо недопущення використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин, своєчасної виплати заробітної плати, дотримання мінімального розміру заробітної плати та відповідальності за порушення вимог трудового законодавства. У 2019 році розміщено                 85 таких інформацій.

Питання забезпечення своєчасної та в повному розмірі виплати заробітної плати на підприємствах міста, дотримання мінімального розміру заробітної плати, легального використання праці найманих працівників  знаходяться на постійному контролі міської комісії з питань праці та заробітної плати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *