До уваги роботодавців та найманих працівників

У 2019 році продовжила свою роботу міська комісія з питань праці та заробітної плати, утворена згідно з розпорядженням міського голови від 25.05.2017 № 454-р «Про міську комісію з питань праці та заробітної плати».

У 2019 році проведено 35 засідань міської комісії з питань праці та заробітної плати, на які запрошено керівників 51 економічно активних підприємств-боржників, арбітражних керуючих суб’єктів господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом щодо стану виплати заробітної плати; 310 керівників підприємств, суб’єктів підприємницької діяльності-фізичних осіб щодо легального використання праці найманих працівників та дотримання мінімального розміру заробітної плати.

З метою погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємств-боржників виконавчим комітетом Рівненської міської ради направлено 51 лист в органи державної влади та керівникам підприємств.

З метою попередження порушень роботодавцями законодавства про працю в засобах масової інформації проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо недопущення використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин, своєчасної виплати заробітної плати, дотримання розміру мінімальної заробітної плати та відповідальність за порушення вимог чинного трудового законодавства. У 2019 році розміщено 85 таких інформацій.

Внаслідок проведеної роботи у 2019 році за оперативними даними повністю погасили заборгованість із виплати заробітної плати 8 підприємств на загальну суму 21249,3 тис. грн (ПрАТ «Рівнеазот», ПрАТ «Рівневтормет», ПП «УкрАгроЗахід», ТОВ «Банадр Логістікс», ТОВ «Житлово-експлуатаційне об’єднання «ЖБК», філії ДП «Рівненський облавтодор»              ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України»: «Рівненська ДЕД» та «Колоденська ДЕД», ПП «Укрформа»).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *