Комісія щодо надання матеріальної допомоги мешканцям Рівненської міської територіальної громади

09.03.2024 року відбулося засідання Комісії з розгляду заяв та прийняття рішень щодо надання матеріальної допомоги мешканцям Рівненської міської територіальної громади .

На даному засіданні були розглянуті звернення 9 внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку в Рівненській міській територіальній громаді та опинились в кризовій ситуації і потребують допомоги .

Комісією в кожному конкретному індивідуальному випадку, виходячи з обставин, що склалися  та наявності підтверджуючих документів було визначено розмір матеріальної допомоги на загальну суму 35000 грн.

Наголошуємо, що матеріальна допомога надається громадянам з числа внутрішньо переміщених осіб, які прибули на територію Рівненської міської територіальної громади з інших регіонів України, де велися або ведуться активні бойові дії, перебувають на обліку в Рівненській міській територіальній громаді та опинились в кризовій ситуації і потребують допомоги.

Право на отримання матеріальної допомоги надається громадянам з числа внутрішньо переміщених осіб, які: втратили засоби для існування у зв’язку з активними бойовими діями, що велись/ведуться за місцем їх попереднього проживання; мають на утриманні дітей з інвалідністю або двоє і більше неповнолітніх дітей; є одинокими особами похилого віку чи особами з інвалідністю та потребують лікування; отримали поранення, контузії, каліцтва, травми, захворювання, перебуваючи в місцях, де велися активні бойові дії;  опинились в кризовій ситуації або особливих обставинах. Матеріальна допомога надається одноразово. Розмір матеріальної допомоги визначається Комісією в кожному конкретному випадку, виходячи з обставин, що склалися.

З початку року надано матеріальну допомогу 60 внутрішньо переміщеним особам на загальну суму 246000 грн. (за аналогічний період 2023 року було надано матеріальну допомогу 42 внутрішньо переміщеним особам на загальну суму 201000 грн.).

Консультації за телефоном: 0671100523.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *