ДО УВАГИ КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ТОРГІВЛІ МІСТА РІВНОГО!

Управління праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому звертається до керівників торгівельних закладів міста з проханням долучитись ,за можливістю, до реалізації пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020 – 2021 роках».

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України  № 744 від 29.07.2020 р., родини, в яких у 2020 році народились діти і які при виписці з пологових будинків не отримали одноразову натуральну допомогу «пакунок малюка», мають право на одержання грошової компенсації в розмірі 5 тис. грн. Вказана компенсація перераховується  на поточний рахунок із спеціальним режимом використання батьків, у яких народилася дитина, а в разі їх відсутності ― патронатних вихователів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів новонародженої дитини, відкритий в акціонерному товаристві комерційний банк “ПриватБанк” .

Головною особливістю даної карти (картка в нижній своїй частині містись напис – «Пакунок малюка») є те, що кошти можна використати протягом року з моменту їх зарахування шляхом виключно безготівкового придбання дитячих товарів (засоби догляду за дітьми та дитячі засоби гігієни: підгузки, серветки; дитячий одяг та взуття; дитяче харчування; дитячий посуд; дитячі іграшки; текстиль для дітей, у тому числі рушники, ковдри) і товарів для породіллі (прокладки для лактації; прокладки післяпологові) у закладах торгівлі, які уклали з Міністерством соціальної політики України публічний договір. Отже, заклади торгівлі повинні забезпечити наявність платіжних терміналів в місцях розрахунку виключно за вищезазначені товари

Закладам торгівлі міста, які виявлять бажання співпрацювати з Міністерством соціальної політики в рамках реалізації вказаного проекту, необхідно надіслати на адресу Мінсоцполітики підписану у двох примірниках додаткову угоду про приєднання до публічного договору та подати фотокопії установчих документів  і документів, які  підтверджують право підпису представників закладу торгівлі, на які накладається кваліфікований електронний підпис керівника закладу торгівлі або уповноваженої особи (текст додаткової угоди з вимогами до закладів торгівлі розміщений на офіційному веб-сайті Міністерства – msp.gov.ua). В реквізитах закладу торгівлі обов’язково зазначається адреса електронної пошти.

Після укладання додаткової угоди Мінсоцполітики включає заклад торгівлі до Реєстру учасників пілотного проекту, оприлюдненого на його офіційному веб-сайті, та надсилає на електронну пошту, вказану в реквізитах закладу торгівлі, повідомлення про включення до Реєстру.

Телефони для довідок – 64 -89-34, (097) 425 84 61

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *