Інформація про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях м. Рівне

Міською комісією з питань праці та заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях вживаються заходи по погашенню заборгованості із виплати заробітної плати.

Станом на 01.12.2020 за інформацією Головного управління статистики у Рівненській області загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати становила 6548,8 тис. грн., у т. ч.: працівникам економічно активних підприємств – 6543,5 тис. грн., суб’єктів господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом –  5,3 тис. грн.

В органи державної влади, керівникам підприємств, арбітражним керуючим у               2020 році направлено 26 листів з метою погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

У 2020 році за результатами проведеної роботи повністю погасили заборгованість із виплати заробітної плати 13 підприємств на суму 6099,2 тис. грн (ПрАТ «Речовий ринок»,         КП «Рівнекнига», ПП «Укрформа», КП «Автобаза», ТОВ «Високовольтний союз – РЗВА», філія «Рівненський державний обласний навчально-курсовий комбінат»                                       УДП «Укрінтеравтосервіс», філії ДП «Рівненський облавтодор» ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України»: «Рівненська ДЕД», «Рівненський райавтодор» та «Колоденська ДЕД»,  ТОВ-фірма «РВК», ТОВ «УкрТехноФос», ППФ «Компанія квартал», ПП «Фірма «Агро-центр»).

Для привернення уваги до проблем легалізації зайнятості та заробітної плати, попередження порушень трудового законодавства спеціалістами управління праці та соціального захисту населення постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота через засоби масової інформації (газета «7 Днів», сайт управління праці та соціального захисту населення, сайт виконавчого комітету Рівненської міської ради, соціальна мережа «Facebook») про стан виплати заробітної плати, переваги легального використання праці найманих працівників, про зміни в  законодавстві України тощо. У 2020 році розміщено           84 такі інформації.

Питання забезпечення своєчасної та в повному розмірі виплати заробітної плати на підприємствах міста, дотримання мінімального розміру заробітної плати, легального використання праці найманих працівників знаходяться на постійному контролі міської комісії з питань праці та заробітної плати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *