Інформація про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях м. Рівне.

Міською комісією з питань праці та заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях вживаються заходи по погашенню заборгованості із виплати заробітної плати.

Станом на 01.01.2021 за інформацією Головного управління статистики у Рівненській області загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати становила 5676,3 тис. грн., у т. ч.: працівникам економічно активних підприємств – 5671,0 тис. грн., суб’єктів господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом –  5,3 тис. грн.

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати у порівнянні з 01.12.2020 зменшилась на економічно активних підприємствах-боржниках міста на 872,5 тис. грн.

У зв’язку з невиконанням підприємствами-боржниками графіків погашення заборгованості із виплати заробітної плати керівникам підприємств направлено 6 листів з проханням розробити і надати нові графіки погашення заборгованості із виплати заробітної  плати, дотримуватись їх виконання, вживати дієвих заходів щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам.

Для привернення уваги до проблем легалізації зайнятості та заробітної плати, попередження порушень трудового законодавства спеціалістами управління праці та соціального захисту населення постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота через засоби масової інформації (сайт управління праці та соціального захисту населення, сайт виконавчого комітету Рівненської міської ради) про стан виплати заробітної плати, переваги легального використання праці найманих працівників, про зміни в  законодавстві України тощо.  У 2021 році розміщено  6 таких інформацій.

Питання забезпечення своєчасної та в повному розмірі виплати заробітної плати на підприємствах міста, дотримання мінімального розміру заробітної плати, легального використання праці найманих працівників знаходяться на постійному контролі міської комісії з питань праці та заробітної плати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *