Інформація про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях м. Рівне.

Міською комісією з питань праці та заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях вживаються заходи по погашенню заборгованості із виплати заробітної плати.

Станом на 01.02.2021 за інформацією Головного управління статистики у Рівненській області загальна сума заборгованості із виплати заробітної працівникам економічно активних підприємств становила 6091,9 тис. грн.

Керівники підприємств-боржників розробили графіки погашення заборгованості із виплати заробітної плати та визначили кінцевий термін погашення заборгованості.

Для привернення уваги до проблем легалізації зайнятості та заробітної плати, попередження порушень трудового законодавства спеціалістами управління праці та соціального захисту населення постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота через засоби масової інформації (сайти управління праці та соціального захисту населення та виконавчого комітету Рівненської міської ради) про стан виплати заробітної плати, переваги легального використання праці найманих працівників, про зміни в  законодавстві України тощо.  У 2021 році розміщено  12 таких інформацій.

Питання забезпечення своєчасної та в повному розмірі виплати заробітної плати на підприємствах міста, дотримання мінімального розміру заробітної плати, легального використання праці найманих працівників знаходяться на постійному контролі міської комісії з питань праці та заробітної плати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *