Важлива інформація малозабезпеченим сім’ям

З 1 січня 2022 року вступає в дію постанова  Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 397, яка направлена на сприяння економічної самостійності малозабезпечених сімей.

Постановою затверджено Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, яким передбачається надавати одноразову безвідсоткову поворотну фінансову допомогу непрацюючій працездатній особі з числа членів малозабезпеченої сім’ї для організації підприємницької діяльності та сприяння її економічної самостійності. Для сприяння організації діяльності центри зайнятості надають особам, які виявили бажання отримати фінансову допомогу та зареєстровані як безробітні, за їх згодою профорієнтаційні послуги, консультації з питань провадження підприємницької діяльності та організовують для них професійне навчання відповідно до законодавства.

Розмір фінансової допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *