Отримання послуг комплексної реабілітації дітьми з інвалідністю з числа внутрішньо – переміщених осіб (ВПО)

Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 № 309 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 20 січня 2021 р. № 30) визначено механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою “Реабілітація дітей з інвалідністю”.

        Для отримання послуг реабілітації для дитини з інвалідністю один з батьків або законний представник дитини може подати за місцем проживання до Департаменту соціальної політики Рівненської міської ради заяву про направлення дитини до обраної реабілітаційної установи разом з копіями документів (при пред’явленні оригіналів):

– паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження,  та/або іншого документа, що посвідчує особу  дитини, ідентифікаційний код;

– індивідуальної програми реабілітації, що видана ЛКК лікувально-профілактичного закладу із зазначенням необхідності проходження  реабілітації у відповідному закладі;

– виписка з медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма №027/о);

– паспорта громадянина України законного представника дитини з інвалідністю;

– довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

       Вартість реабілітаційних послуг для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до індивідуальної програми реабілітації.

Гранична вартість реабілітаційних послуг на рік для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня, не може перевищувати 16 тис. гривень, III ступеня – 25 тис. гривень.

       Гранична вартість реабілітаційних послуг на рік для дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, яка має обмеження відповідно I, II, III ступеня, збільшується на 50 відсотків для кожного ступеня.

       Вартість витрат реабілітаційної установи на реабілітаційні послуги для однієї дитини становить не менше ніж 60 відсотків граничної вартості реабілітаційних послуг для однієї такої дитини.

      Реабілітаційними послугами, в межах їх граничної вартості, одна дитина може бути забезпечена декілька разів протягом бюджетного року.

      Реабілітаційні заходи для дітей з інвалідністю можуть надавати заклади, що мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

       Усі, кого зацікавила зазначена інформація, мають можливість ознайомитися із  переліком реабілітаційних установ на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики (www.msp.gov.ua) у розділі «Інвалідність»‒ «Реабілітація дітей з інвалідністю»

       З вказаного питання можливо отримати консультацію за телефонами 266780, 0638663105 або звернутись безпосередньо за адресою м. Рівне, вул. Соборна, 12, каб.21

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *