Публічний звіт про роботу Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Рівного за 2019 рік.

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Рівного, що утворений в 1994 році, свою діяльність здійснює відповідно до законодавства України у сфері надання соціальних послуг громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть їх самостійно подолати. Враховуючи відповідні зміни в законодавстві, згідно з рішенням Рівненської міської ради від 27.10.2016 № 1749 в Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) з 03.01.2017 функціонують структурні підрозділи: апарат Територіального центру, відділення соціальної допомоги вдома № 1, 2, 3, відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, відділення  денного перебування, в яких працює 141 штатний працівник, з них 103 соціальні робітники.

         За 2019 рік по загальному фонду фінансування установи проведено на суму 14485,6 тис. грн., з них спрямовано:

  • 13191,5 тис. грн. на заробітну плату з нарахуваннями;
  • 782,6 тис. грн. на придбання гарячих обідів;
  • 189,1 тис.грн. на оплату комунальних послуг;
  •  322,4 тис.грн. на інші видатки (придбання товарів, оплата відряджені і послуг, крім комунальних, тощо).

         Протягом року відділеннями соціальної допомоги вдома 1342 громадянам  соціальними робітниками надано  108930 послуги догляду вдома.

Стан надання громадянам послуг трьома відділеннями соціальної допомоги вдома зазначений в діаграмі «Стан надання громадянам послуг відділеннями соціальної допомоги вдома» .

        Перелік послуг, їх зміст і обсяги, що надаються громадянам залежить від їх рухової активності. Зокрема, чим більше особа обмежена в пересуванні та самообслуговуванні  і вища група її рухової активності, тим, більше обсяг послуг і витрати часу на їх надання. Від зазначених факторів залежить і кількість громадян, що закріплені за одним соціальним робітником. Зокрема, з ІІІ – 3 особи,  ІV – 8 осіб, V – 1особа.

        Розподіл кількості наданих послуг догляду вдома у відповідності до рухової активності громадян відображений на діаграмі «Розподіл кількості наданих послуг догляду вдома у відповідності до рухової активності громадян».

        При відділеннях установи створені чотири мобільні групи по виявленню громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах.

        Мультидисциплінарною командою за звітний період надано 1496 соціальних послуг  для  497  громадян.     

         Протягом року 222 громадянам надано 6005 платних послуг на загальну суму 135,4 тис. грн.. Ці кошти спрямовані на придбання канцелярських товарів, приладдя, офісного паперу, матеріалів для ремонту взуття та одягу, матеріалів для надання перукарських послуг та оплату послуг по проходженню медичних оглядів працівників установи, які надають платні соціальні послуги.

            Відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надаються перукарські послуги, послуги з ремонту взуття, пошиття та ремонту одягу, послуги робітників з комплексного обслуговування й ремонту будинків. Працює їдальня, склад одягу б/в, надаються транспортні послуги.

         Протягом року 1487 осіб отримали 19035 соціально-економічних  послуг.          

Стан надання послуг за їх видами відображений на діаграмі «Стан надання соціально-економічних послуг за їх видами» ( додається).

       Крім того, 933 громадянам надано 15000безкоштовних гарячих обідів, вартість яких склала 782,6 тис.грн. 

       Відділенням денного перебування надано 32720 послуг соціальної адаптації 641 громадянину.

       Протягом року проведено 94 репетиції аматорського художнього колективу ветеранів “Надвечір’я”, який діє в центрі з 2004 року. За рахунок коштів міського бюджету, що передбачені на виконання Комплексної міської соціальної програми «Турбота», для учасників хору в 2019 році  придбано костюми, вартість яких склала 16,35 тис. грн. Загальна вартість сценічних костюмів придбаних за останні два роки склала 40,37 тис.грн. Також придбані пюпітри та акустична система вартістю 6,54 тис.грн.

      Функціонує бібліотека, яку відвідали 97 громадян, діє «Університет третього віку» з факультетами «Мистецький», «Здоров’я та лікувальна фізкультура» Проведено 86 занять.

      Проведено 36 культурно-мистецьких  заходів для  2048 громадян, які отримують соціальні послуги в установі.

       При клубі «Активне довголіття» щопонеділка проводяться заняття з музичної терапії та майстер-класи. Під час проведення  занять для більш  доступного та  якісного сприйняття використовується  проектор, придбаний в 2017 році за рахунок коштів міського бюджету.   

      В 2019 році були виділені кошти спеціального фонду в сумі 525,4 тис.грн.   За рахунок цих коштів придбана швейна машина для ремонту взуття, вартістю 16,8 тис.грн. та 383,4 тис. грн. спрямовано на проведення капітального ремонту адміністративної будівлі та будівлі медико-соціальної реабілітації, розташованих за адресою вул. Дубенська, 27/29. За рахунок цих коштів здійснено зовнішнє опорядження будівель декоративнимрозчином,  відремонтовано вхід в підвал та встановлені протипожежні люки.  Крім того використано 125,2 тис. грн. на встановлення  периметральної огорожі з воротами та хвірткою.

    Загалом, на упорядкування будівель цієї установи протягом чотирьох років спрямовано 2045,3тис. грн.

Фотозвіт:

                                                       

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *